BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

“De finale is een halve bergrit, dat is een ongelijke strijd”: waarom de Ronde steeds meer terrein wordt van ronderenners en minder van kasseibonken

Opvallend. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen weegt bijna hetzelfde als de winnares: Tadej Pogacar (66 kg) versus Lotte Kopecky (63 kg). In de top tien van de mannen vinden we nog twee lichtgewichten van minder dan 70 kilogram. Is de Ronde te zwaar geworden voor kasseibonken van tachtig kilogram? “De finale is een halve bergrit. Qua watt per kilo voeren wij een ongelijke strijd met de klimmers.”

47 reacties

  • Patrick Feyaerts

    1 jaar geleden
    Ik citeer "Wel zeker, met zesenzestig kilogram is de Sloveen de lichtste winnaar ooit." Helemaal niet zo zeker, volgens mijn informatie woog Pollentier destijds 62 kg (voor 1m66).
  • Rene Eylenbosch

    1 jaar geleden
    De Ronde een bergrit? Hebben jullie de hoogtemeters al eens vergeleken? De Ronde is en blijft een zware koers met kasseien en stekelige hellingen. Er zijn in het peloton een paar echte alleskunners. Pogacar won zondag de Ronde,Van Aert won een Tourrit met 2 keer de Ventoux erin.
  • Peter Dekeyzer

    1 jaar geleden
    Simpel, doe zoals vroeger. Elke helling 1X en niet zoals op heden, elke helling 2x, soms 3x. Dan maak je het natuurlijk interessant voor de berggeiten/ronderenners.
  • Tom Beullens

    1 jaar geleden
    Inderdaad zoals velen al gezegd hebben, een fenomeen en alleskunner heeft gewonnen. Voor mij persoonlijk zeg ik eindelijk, ook renners die gemaakt zijn voor rondes die in Vlaanderen alles komen geven ipv maar 3 weken per jaar... Dit zijn de echte coureurs... Commerce is er overal kan je niet meer buiten en idd voor mensen die in de zetel kijken is het mss wat minder leuk, maar voor mensen zoals ik die ter plaatse gaan is dit veel leuker dan voorheen!
  • Gaston Foubert

    1 jaar geleden
    Toen Boonen de eerste keer won in Oudenaarde trokken de ronderenners, de klimmers dus, nog hun neus op voor de klassiekers.