Vorig jaar oefende KRC Genk ook al tegen Utrecht.© MOOIJ, MARTIN

KRC Genk onder meer tegen Utrecht en Fortuna tijdens oefencampagne

Na drie weken rust wordt het gros van de A-kernspelers van KRC Genk op 27 juni alweer op het trainingsveld verwacht. Intussen zijn ook de eerste namen van tegenstrevers tijdens de oefencampagne bekend.

Marnik Geukens

De eerste oefenwedstrijd wordt op 1 juli traditioneel op Termien afgewerkt. Niet tegen Eendracht, maar tegen eerstenationaler Tienen. Zeven dagen later volgt achter gesloten deuren een duel over 105 minuten tegen OH Leuven. Alle fitte spelers kunnen zo aan de bak. De internationals die minimaal een week later aansluiten, maken iets minder minuten.

In de week van 10 juli vertrekt de Genkse kern op stage naar Venray. De precieze data liggen nog niet vast, dat geldt ook voor de twee oefenmatchen die in de buurt worden afgewerkt. Tegenstrevers worden de Nederlandse eredivisieclubs Fortuna Sittard en Utrecht, waarschijnlijk komt iedereen in actie in wedstrijden van tweemaal een uur.

De tegenstrevers van de laatste drie oefenwedstrijden op 18, 21 en 22 juli zijn nog niet bekend. KRC Genk opent op 25 of 26 juli zijn Europese campagne. Wie de tegenstrever wordt in de tweede voorronde van de Champions League, Panathinaikos of Servette Geneve, wordt pas bij loting bepaald op 21 juni. (mg)

Aangeboden door onze partners