Bestuurder die mensen aanreed bij “rodeo” in Bergen beschuldigd van zesvoudige moordpoging

Themabeeld© Belga

De man die donderdagnacht zes personen verwondde toen hij in de omgeving van de Grote Markt van Bergen (Mons) opzettelijk op hen inreed, is zaterdag aangehouden op beschuldiging van zesvoudige moordpoging.

jvh
Bron: BELGA

De feiten vonden plaats na een woordenwisseling. Volgens procureur Vincent Macq stapte de betrokkene – een Franse veertiger – naar zijn auto, en startte hij een “rodeo” in het centrum van Bergen. Zes personen raakten daarbij gewond.

Nu is de man dus aangehouden. Naast de zes moordpogingen wordt hem wegens zijn gevaarlijke rijgedrag ook een kwaadwillige belemmering van het verkeer ten laste gelegd. Het parket verduidelijkt dat de verdachte in ons land reeds gekend was voor drugsfeiten. Hij werd evenwel nog nooit veroordeeld.

In eigen land heeft hij wel al een gevangenisstraf uitgezeten voor feiten die erg gelijkaardig zijn aan wat zich in Bergen heeft afgespeeld. De moordpoging waarvoor het Franse gerecht hem veroordeelde, zou in 2012 in Rijsel hebben plaatsgevonden.

Procureur Macq benadrukt zaterdag dat het onderzoek naar de feiten in Bergen nog maar net begonnen is. In de loop van volgende week moet de verdachte voor de raadkamer verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen