Op de foto Salih bewoner aan zijn oldtimer© Zahra Boufker

Tuinhuis in Beverlo volledig verwoest door vlammenzee: kippen en kuikentjes overleden

Beringen -

Een tuinhuis in de Genebroekstraat in Beverlo is zondagmorgen volledig in vlammen opgegaan. Het vuur was snel onder controle, maar de materiële schade is aanzienlijk.

“Bij onze aankomst bleek het tuinhuis volledig in brand te staan”, zegt brandweerofficier Wouter Vliegen. “Het was een opslagruimte, waar ook kippen werden gehouden. De bewoners waren thuis op het moment van de brand, maar bevonden zich niet in het tuinhuis.”

Ondanks de hevigheid van de brand waren er geen gewonden. Wel is er sprake van materiële schade, vooral bij de naaste buurman wiens moestuin door de brand werd aangetast. De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo was ook ter plaatse en sloot de straat tijdelijk af voor alle verkeer.

De bewoners van het huis, Aynur en Salih, waren nog maar net wakker toen ze vanuit hun slaapkamerraam zagen hoe hun tuinhuis in lichterlaaie stond.

“Ik hoorde mijn man ‘vuur, vuur’ roepen”, vertelt Aynur. “Het lukte mij zelfs niet om de hulpdiensten te bellen. Ik ben naar de buren gelopen en zij hebben de brandweer verwittigd en ons bijgestaan.”

Het uitgebrande tuinhuis, dat voornamelijk werd gebruikt als opslag, bevatte onder meer een grasmaaier, fietsen en veel gereedschap en machines. “De achterkant van de tuin was mijn man zijn plek. Zijn mancave”, vertelt Aynur.

© Zahra Boufker

Oldtimer

Bijzonder jammer voor Salih is dat ook zijn oldtimer, een VW Polo uit 1978, volledig is uitgebrand.

“Ik was erg gehecht aan die wagen. Ik sleutelde daar veel aan uit passie voor oude voertuigen. Het is jammer dat alles weg is”, zegt Salih.

“We hadden ook tien kippen en drie hanen. Twee weken geleden zijn er nog acht kuikentjes geboren. We weten nog niet hoeveel er de brand hebben overleefd. Mijn man is er het hart van in,” vertelt Aynur. Ook één van hun twee katten is nog vermist.

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is nog in volle gang. De buurt toonde zich zondagmorgen bijzonder solidair met de bewoners.

“De buren hebben ons opgevangen en getroost. Andere buren hebben dan weer gezorgd voor water en stoelen, zodat we konden gaan zitten. Dat is hartverwarmend.” (zb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer