Gevreesd wordt dat de euro aan belang zou inboeten indien stablecoins of digitale versies van buitenlandse valuta op grote schaal ingang zouden vinden in het mondiale betaalverkeer.
Volledig scherm
Gevreesd wordt dat de euro aan belang zou inboeten indien stablecoins of digitale versies van buitenlandse valuta op grote schaal ingang zouden vinden in het mondiale betaalverkeer. © Getty Images

Europese Commissie opent deur voor digitale euro: “Tijd voor euro om aan te passen aan digitale tijdperk”

De Europese Commissie heeft woensdag een wettelijk kader gepresenteerd dat de Europese Centrale Bank de mogelijkheid biedt om een digitale euro in te voeren. Tegelijkertijd heeft de Commissie ook een wetsontwerp klaar dat de status van munten en bankbiljetten als wettelijk betaalmiddel moet verzekeren.

27 reacties

  • Koen De Nolf

    10 maanden geleden
    Als ze digitaal werken weten ze gewoon welke toespijs er elke dag tussen je boterham ligt!!!!!
  • Nick Caluwé

    10 maanden geleden
    alles digitaal, zelfs de betaalopties, iedereen blij, alles rijdt, vliegt en vaart elektrisch, tot er 1 heftige zonnestorm alles, maar dan ook alles wat elektrisch is, alle netwerken, smartphones, smartwatch, smart tv, betaalverkeer, wi-fi, alle ondertussen elektrisch vervoer, elektrische ondersteuning in ziekenhuizen, verlichting zonder vuur etc. onherstelbaar beschadigt. Dan heb je niet meer dan het tastbare, en keren we terug naar jager-verzamelaar status.
  • Kristof Verheyen

    10 maanden geleden
    Geld met een vervaldatum. Geld met een krediet score. Geld met tracking features. Neen dank u. Hiertegen zou iedereen moeten in opstand komen. De meeste mensen hebben geen enkel benul waar deze CBDC's inhouden.
  • Dirk Verschoore

    10 maanden geleden
    Zo zullen er nog heel wat meer mensen het overzicht en de controle over hun inkomsten en uitgaven verliezen, met alle gevolgen van dien
  • René De Troch

    10 maanden geleden
    Cash is de enige zekerheid. Digitaal geld zijn vouchers, ze kunnen teveel beperkingen opleggen