© BELGA

Moet je deze zomer aan het Sportpaleis zijn? Houd dan rekening met ernstige verkeershinder

Tijdens de zomermaanden juli en augustus zal er ernstige verkeershinder zijn rond de Bisschoppenhoflaan in Deurne, ter hoogte van het kruispunt bij het Sportpaleis. Dat meldt Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, op vrijdag.

Bron: Belga

“Voor auto’s en vrachtwagens zullen er minder rijstroken beschikbaar zijn”, klinkt het. “De stad uitrijden zal via twee rijstroken verlopen, om de stad in te rijden zal er slechts één rijstrook beschikbaar zijn.”

De toegang naar de Ten Eekhovelei zal afgesloten zijn tijdens de zomermaanden. Fietsers en voetgangers blijven wel hun doorgang behouden op de Bisschoppenhoflaan, zo benadrukt Lantis.

Sinds vorig jaar verlegt Lantis alle nutsleidingen in de omgeving van het Sportpaleis. “Die werken zijn nodig ter voorbereiding van de Oosterweelwerken”, aldus nog de bouwheer. “Aangezien de leidingen ondergronds op verschillende plaatsen liggen, moet in juli en augustus een deel van de Bisschoppenhoflaan ingenomen.”

Het viaduct van Merksem zal op termijn worden afgebroken en vervangen worden door een ‘diepe sleuf’. De snelweg (de ring, red.) komt daarna dieper in de grond te liggen en wordt deels overkapt en afgeschermd met groene bermen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer