1.400 Antwerpenaren met parkeervergunning krijgen onterecht boete door technische storing

De stad Antwerpen heeft door een technische storing in het systeem van de parkeervergunningen onterecht 1.400 parkeerboetes uitgeschreven. Ondertussen is het systeem opnieuw operationeel. Inwoners met een parkeervergunning die een boete ontvingen in hun woonzone, mogen een annulering of terugbetaling verwachten. 

Wel 1.400 Antwerpenaren werden de afgelopen dagen verrast door één of meerdere parkeerboetes in hun brievenbus, omdat ze hun parkeervergunning niet tijdig hadden verlengd. Dat de inwoners geen herinneringsmail hadden ontvangen of dat hun vergunning niet automatisch is verlengd, was het gevolg van een storing in het vergunningensysteem van de stad Antwerpen.  

"Door een technische storing heeft het systeem er even uitgelegen, maar ondertussen is het terug volledig operationeel", vertelt Dirk Delechambre van de stad Antwerpen. "In totaal zou het gaan om een 8.000 vergunningen die ondertussen allemaal terug in orde zijn gebracht", klinkt het. 

Cyberaanval

Ook schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) is op de hoogte van de storing. Of de storing iets te maken heeft met de cyberaanval van december vorig jaar, is niet helemaal duidelijk.

"Wellicht ligt daar de oorzaak, maar ondertussen is alles opgelost. Normaal gezien wordt iedereen in de komende dagen verwittigd. De parkeerboetes in je eigen zone worden kwijtgescholden. Mensen die al betaald hadden, worden terugbetaald", vertelt de schepen. 

Meest gelezen