Verdachte steekpartij acteert in ludiek filmpje Antwerpse politie: "Mogen niet zomaar iedereen screenen"

De politie in Antwerpen heeft een preventiefilmpje offline gehaald, omdat een van de acteurs verdacht wordt van poging tot doodslag. De acteur zou betrokken zijn geweest bij een steekpartij en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. "Dit is zeer ongelukkig", vertelt Willem Migom van de lokale politie.

De Antwerpse politie haalt een reclamespot offline, omdat een van de acteurs verdacht wordt van poging tot doodslag. Dat meldt Gazet van Antwerpen en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. Het gaat om een ludiek preventiefilmpje voor verkeersveiligheid waarbij twee mensen op een elektrische step rijden. De acteur moet binnenkort voor de rechter verschijnen, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een steekpartij.

"Het reclamebureau waar we mee hebben samengewerkt, heeft ons een aantal acteurs voorgelegd", vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Van die acteurs kregen we enkel de voornaam, leeftijd en een filmpje van een halve minuut waarin ze zichzelf voorstelden. Op basis daarvan hebben we de acteur gekozen."

"Belaging, geweldpleging en betrokkenheid bij illegale manifestaties"

De man wordt verdacht van poging tot doodslag. "Hij is al eerder in aanraking geweest met de politie voor belaging, geweldpleging en betrokkenheid bij illegale manifestaties. Op basis van een voornaam en een filmpje mogen wij niet zomaar een screening uitvoeren", legt Migom uit. "Onze communicatiedienst is ook niet op de hoogte van alle onderzoeken die lopen. Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden", besluit Migom.

Meest gelezen