Joodse man en vrouw achtervolgd en geslagen met zak tot omstanders tussenkomen, politie start onderzoek

© Belga

Ieper -

Opschudding afgelopen dinsdagavond in de Ieperse stationsbuurt: mensen van Joodse origine werden plots lastiggevallen door een groepje jongeren en er ontstond een schermutseling, waarop de politie ter plaatse kwam.

Thijs Pattyn

“Een man en een vrouw van Joodse origine waren in het zwart gekleed, hadden krullen en droegen een hoed. Ze waren aan het wandelen en wilden de straat oversteken voor het station”, vertelt een getuige die rond 18.15 uur stond aan te schuiven voor de verkeerslichten tussen het park en het station.

“De Joden werden plots nageroepen en bedreigd door een groep jongeren. Zij leken van Arabische origine en riepen in een vreemde taal. Een van hen begon de Joden te achtervolgen en sloeg met een zak, waarop ze begonnen te lopen. Omstaanders probeerden tussen te komen en hulp te bieden. Ook de politie kwam ter plaatse.”

Onderzoek

Politiezone Arro Ieper bevestigt dat er een schermutseling plaatsvond en dat de politie tussenkwam. “De omstandigheden en de aanzet van de schermutseling worden nog onderzocht”, verklaart Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. Bij de schermutseling raakte niemand ernstig gewond.

Het incident doet meteen denken aan het Israëlisch-Palestijns conflict. De getuige vermoedt dat de aanleiding van de schermutseling te maken had met racistische motieven en is verontwaardigd. “Zulke feiten plegen omdat iemand er niet uitziet zoals men wil? Echt triestig, ik ben er niet goed van.”

De Ieperse stationsbuurt.© Thijs Pattyn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen