Wout van Aert trekt straks naar Colombia voor klimkoers van 160 kilometer: “Af en toe moet je ook iets geks doen”

Wout van Aert neemt op 12 november deel aan ‘El Giro de Rigo’, een Gran Fondo van 160 kilometer met 2400 hoogtemeters. Vorig jaar was Tadej Pogacar te gast bij de populaire Colombiaanse wielrenner Rigoberto Uran. “Wout is iemand die zo nu en dan een andere prikkel nodig heeft”, vertelt ploegleider Jan Boven.

Vincent Van Genechten

Uran kondigde de komst van onze landgenoot vorige maand al aan op zijn Instagram-pagina. “Welkom in mijn land, maat”, schreef de renner van EF Education-Easypost. Van Aert wil - in navolging van Pogacar vorig jaar - het nuttige aan het aangename koppelen. Pogacar was enorm te spreken over zijn trip naar Colombia en zijn kennismaking met de Colombiaanse cultuur.

“Het is gewoon een Gran Fondo, op de weg dus”, stelt Boven bij In De Leiderstrui. “Af en toe moet je ook iets geks doen, om het zo te zeggen. Dat heeft Wout al vaker gedaan en daar past dit ook weer in. Gek is het misschien niet eens, want het is ook gewoon een goede training en iets wat hij heel leuk gaat vinden. Wout is iemand die zo nu en dan een andere prikkel nodig heeft.”

© Getty Images

Intussen is het met spanning wachten op het veldritprogramma van Van Aert. Zeker nu we dat van rivaal Mathieu van der Poel kennen, met een start op 22 december. “Als het plan klaar is, dan delen we het”, houdt Boven het kort.

Erwin Vervecken, sinds 2011 UCI-manager Gran Fondo, liet zich eerder al eens uit over de Colombiaanse plannen van Van Aert. “Dat is enerzijds een beetje verlengde vakantie en anderzijds denk ik ook dat Wout van het avontuur houdt. Hij moet dan ook stilaan opnieuw beginnen te trainen. Voor Rigoberto Uran is zijn aanwezigheid – in navolging van Contador, Froome, Bernal en Pogacar – uiteraard grote promotie. Het is een win-winsituatie. Het is voor Wout een aangename eerste opstap. Het crosseizoen is dan nog relatief ver weg. Voor hem is zo’n Gran Fondo qua inspanning ook twee keer niks”, aldus de ex-wereldkampioen.

Van Aert spendeerde de voorbije dagen overigens op Sardinië, met zijn gezin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer