ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

▶ Neigt ook de Vlaming naar extreemrechts? “Veel mensen willen gewoon dat verschillende zaken anders worden aangepakt”

HLN legt uitHet extreemrechtse PVV haalt een monsterscore in Nederland, van waar komt dit succes? Zal de Vlaming ook extreemrechts stemmen? Is extreemlinks ook aan een opmars bezig en hoe extreemrechts stemt Europa? Politiek journalist Isolde Van Den Eynde beantwoordt vijf vragen.

226 reacties

  • Tom Cornelissen

    3 dagen geleden
    Die verkiezingen zijn toch ook maar voor de show. Ik weet al lang wie de volgende regering gaan vormen en dat beleid zal volledig volgens de richtlijnen van Europa zijn.
  • Marianne wauman

    2 maanden geleden
    Al hetgene dat er nu gebeurd heeft de gevestigde oude garde van politiekers en partijen aan zichzelf te danken. Ze zijn weinig vernieuwend en het enige waar ze HEEL goed in zijn is alsmaar nieuwe belastingen en regeltjes uitvinden. Wat de burger denkt daar trekken ze zich niets van aan. De politiek is aan een grote vernieuwing toe maar werkt steeds verder zoals oude wijn in nieuwe zakken en brengt niets op. Tenslotte dit nog heren politiekers u staat in dienst van de bevolking niet andersom.
  • Lucas Theophiel

    5 maanden geleden
    Het word hoog tijd dat men naar de kiezers gaan luisteren, anders moet men het stemplicht afschaffen.
  • Eddy DESMET

    5 maanden geleden
    N-VA en Vlaams Belang zijn twee zusterpartijen en horen thuis bij extreemrechts. Hun gedachtegoed sluit bijna 100 % bij elkaar aan. Alleen is Vlaams Belang eerlijker in zijn manier van communiceren en beliegt en bedriegt N-VA ronduit de Vlaming. Geen van beide partijen is ook maar enigszins uw vertrouwen waardig. N-VA draait als een torenhaantje en is het toonbeeld van opportunisme en machiavellisme. Wie Bart De Wever ook maar enigszins vertrouwt, is bijzonder lichtgelovig.
  • Stijn Buyze

    5 maanden geleden
    In Wallonië is er ook een 'extreemrechtse' partij aan een opmars bezig met steun van Front National, VB en PVV. Ons Waals broedervolk is het dus ook beu aan het worden, maar je hoort dat helaas zelden in de media (cordon mediatique). Je moet hun programma eens opzoeken, zeer solide en realistisch. Ik zou meteen op hen stemmen als ik een Waal was.