© Track88

Man (36) komt om het leven bij ongeval met vuurwerk in Nederlands dorp vlak bij Belgische grens

In Nederlands- Limburg is een 36-jarige man uit de gemeente Leudal om het leven gekomen door een ongeluk met vuurwerk. Een tweede persoon is daardoor gewond geraakt, maakte de politie bekend. De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht. Het dodelijke slachtoffer overleed ter plaatse.

lto
Bron: De Telegraaf

Het incident gebeurde om 20.35u in Neeritter, een kerkdorp in Nederlands Limburg, vlak bij de grens met België. Het vuurwerk ontplofte in een tuin. “Op enig moment ontplofte er een stuk vuurwerk in de buurt van het slachtoffer. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Ter plaatse bleek de man aan zijn verwondingen te zijn overleden”, zegt de politie in een persbericht.

De politie doet in verband met de privacy geen verdere mededelingen over de slachtoffers. Het slachtoffer is een 36-jarige man uit de gemeente Leudal. De politie voert verder onderzoek en bekijkt onder meer welk type vuurwerk er is gebruikt. Niemand werd aangehouden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De burgemeester van de gemeente Leudal, Désirée Schmalschläger, heeft op X gereageerd op het incident. “Opgeschrikt door het tragische ongeval met vuurwerk in Neeritter. Mijn medeleven gaat uit naar familie en vrienden”, schrijft zij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Dan toch een vuurwerkverbod in Brasschaat, Schoten, Malle en Zandhoven: “Niet verantwoord bij 4 à 5 Beaufort”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER