Pierre-Alexandre Billiet (rechts), CEO van retailconsultant Gondola: “We zien het effect van zulke promo’s al in het Verenigd Koninkrijk.”
Volledig scherm
PREMIUM
Pierre-Alexandre Billiet (rechts), CEO van retailconsultant Gondola: “We zien het effect van zulke promo’s al in het Verenigd Koninkrijk.” © AH / rv

4 halen, 1 betalen: Albert Heijn stunt met (te?) extreme promo. “En zo kan je er gegarandeerd van profiteren”

Een ongezien straffe promo bij Albert Heijn: bij één pak Finish vaatwastabletten krijg je er drie gratis. “Ze spelen met vuur”, zegt retailexpert Pierre-Alexandre Billiet. Hij voorspelt of nog straffere promo’s op komst zijn en waarschuwt voor wat die doen met de inhoud van je winkelkar. Albert Heijn zelf blijft vrijgevig: “Zo kan je nog van de promo profiteren als de voorraad op is”, tippen ze ons.

  1. EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteunen”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteu­nen”

    Geruime tijd had hij andere kopzorgen - een pandemie, energiecrisis en de inflatie - maar nu maakt Michel Doukeris (51) zich op voor de moeder aller sportzomers, waarin de biermerken van AB InBev in het zog van atleten mee in de spotlights staan. In een exclusief gesprek vertelt de Braziliaanse CEO van ’s werelds grootste bierbrouwer over de Belgische roots van zijn bedrijf, de groeiende populariteit van alcoholvrij bier en waarom overheden niet aan de zijlijn mogen toekijken wanneer cafés massaal de deuren sluiten. “Waar zullen onze zestienjarigen anders hun eerste job vinden om wat geld te verdienen?”
  2. De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggingsadvies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”
    PREMIUM

    De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggings­ad­vies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”

    Jordan Belfort – de Wolf van Wall Street – verdiende tientallen miljoenen met illegale beleggerspraktijken. Wie de gelijknamige topfilm met Leonardo DiCaprio zag, weet hoe het verhaal uiteindelijk eindigde: in de cel. Na zijn straf ging de Amerikaan aan de slag als consultant en spreker. Daarnaast schreef hij al meerdere beleggersboeken. Zijn nieuwste werk is naar eigen zeggen ‘een gids om een fortuin te verdienen op de aandelenbeurs’. Maar hoeveel kan je daarvan geloven? Wij legden tien van Belforts tips en inzichten voor aan HLN-geldexpert Pascal Paepen.