rv
Volledig scherm
© rv

Opsteker voor grootste knelpuntberoep: opnieuw meer studenten starten opleiding verpleegkunde

Er is opnieuw meer interesse in het beroep van verpleegkundige. Dit academiejaar gingen 2.511 studenten van start in de bacheloropleiding. In 2022 waren er dat 2.369. Er is dus een groei met net geen 6%. Het totale aantal studenten verpleegkunde is anderzijds het laagste in vijf jaar.

28 reacties

  • veronique donnay

    3 maanden geleden
    Een hoger loon zal de enige oplossing zijn. Om de verpleging aantrekkelijk te maken. Weinig mensen willen weekend, nachten, avonddienst, te pas en te onpas inspringen enz. doen. En daarvoor 4 jaar studeren, plus dikwijls nog 2 jaar extra terwijl ze werken. En dit alles voor een bediende loon en ja er zijn wat extra's. Maar daar worden we zwaar opbelast. Jammer vind ik dit alles, want het is wel een mooie job.
  • Carolien Bellis

    3 maanden geleden
    Ik ben bezig met HBO5 ben 1ste jaars en in september begonnen. Maar met al die Latijnse woorden maakt het er niet gemakkelijker op. Dat je die beenderen enzo moet kennen oké maar al dat Latijns… tis allemaal niet simpel ze. Ik zou meer technieken en dingen leren dan al die Latijnse kost.
  • johan de groote

    3 maanden geleden
    Het volste respect voor zij die voor deze job kiezen !!!
  • Kris Tyteca

    3 maanden geleden
    Is wel een uitdagende job, zou terug verpleegkundige worden maar figuurlijk een brede rug en veel verdraagzaamheid nodig voor een kleine wedde op elk uur van de dag ondanks de grote inspanning van Vooruit???
  • Yves Kempeneers

    3 maanden geleden
    Wil men mensen aan boord houden zal men toch iets moeten doen aan het Ific systeem en werkvoorwaarden . Hoeveel verpleegkundigen staan nog aan t bed ?