© AFP

Betwist Lionel Messi ook nog het WK van 2026? Argentijns bondscoach onthult tipje van sluier: “Ik zou niet verrast zijn”

Hoelang is Lionel Messi nog op het voetbalveld te bewonderen? De Argentijn heeft nog een contract tot eind 2025 bij Inter Miami, maar wat daarna? Niemand die het echt weet. Al zou Argentijns bondscoach Lionel Scaloni niet verrast zijn dat Messi er nog het WK van 2026 bijneemt.

Maarten Vanhoof

Wel een zekerheid: Messi betwist komende zomer de Copa América met Argentinië. Dat toernooi probeert de Vlo voor een tweede keer te winnen. Of hij ook op het WK voetbal in de VS, Mexico en Canada te bewonderen zal zijn, is een andere vraag. Maar Argentijns bondscoach Lionel Scaloni heeft alvast goede hoop.

“Er zijn spelers geweest die op die leeftijd nog hebben gespeeld en in zijn geval zou ik ook niet verrast zijn”, vertelt Scaloni in een interview met Marca. “Het is nog ver weg. Als het gaat om zijn fysieke niveau heb ik geen twijfels. Mentaal is het anders, het hangt er vanaf hoe hij zich tegen die tijd voelt.”

© EPA-EFE

Een jaar geleden sprak Messi zich zelf ook al uit over een mogelijke deelname aan het WK. “Het enige waar ik nu aan denk, is de Copa América en daar spelen”, verklaarde de achtvoudige winnaar van de Gouden Bal toen. “De tijd zal leren of ik op ook nog op het WK van 2026 aanwezig zal zijn. Ik zal dan wel op een leeftijd zijn (39 jaar, red.) die mij normaal gesproken niet toestaat om op het WK te spelen. We zullen zien. Het behalen van de wereldtitel heeft mij gemoedsrust gegeven, omdat ik weet dat ik alles heb bereikt.”

De competitie in de MLS ligt momenteel nog stil tot eind februari. Dan herneemt Inter Miami het seizoen met een duel tegen Real Salt Lake. De komende weken werken Messi en co. nog de nodige oefenwedstrijden af. Zo neemt de Argentijn het op 1 februari op tegen het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer