Ruim 3 jaar na haar politiek pensioen: Mieke Van Hecke (CD&V) weer kandidaat voor gemeenteraad in Gent

Mieke Van Hecke (76) is weer kandidaat op de lijst van CD&V voor de gemeenteraad in Gent. Dat meldt HLN en Van Hecke heeft het nieuws bevestigd aan VRT NWS. Ruim 3 jaar geleden stopte Van Hecke als schepen in Gent. Ze werd toen opgevolgd door Isabelle Heyndrickx, die de Gentse CD&V-lijst gaat trekken. Welke plaats Van Hecke op de lijst krijgt, is nog niet duidelijk. 

Mieke Van Hecke is vooral bekend als voormalige topvrouw van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Voor de lokale verkiezingen van 2018 was ze als wit konijn lijsttrekker voor CD&V, waarna ze haar partij wist binnen te loodsen in de Gentse coalitie. Eind 2020 kondigde ze haar afscheid aan en gaf ze haar schepenmandaat door aan Isabelle Heyndrickx.

Voor de lokale verkiezingen van dit jaar duikt ze opnieuw op. "De partij heeft me gevraagd om de lijst te steunen", zegt Van Hecke. Welke plaats ze op de lijst krijgt, is nog geen uitgemaakte zaak. "Wat vaststaat, zijn de eerste 12 plaatsen op de lijst", zegt ze daarover. "Ik sta graag op de lijst omdat ik veel sympathie voor de partij heb en ze ook wil steunen."

Zal Van Hecke ook haar zitje in de gemeenteraad opnemen mocht ze verkozen raken? "Het is nog te vroeg om daar een definitieve uitspraak over te doen", zegt ze.

Meest gelezen