© Shutterstock

Lichaamsresten van kind aangetroffen in tuin bij Parijs: mogelijk opheldering in 20 jaar oude moord

In de tuin van een woning in Pantin, een voorstad van Parijs, zijn menselijke resten aangetroffen. Ze werden gevonden in het kader van een onderzoek naar een mysterieuze moord op een kind twintig jaar geleden. De bewoners van het pand werden opgepakt.

Bron: BELGA

De bal ging aan het rollen toen een vrouw begin 2021, in het kader van een dossier rond huiselijk geweld, haar man ervan beschuldigde in 2004 haar 5-jarig zoontje dat ze had meegebracht uit Togo te hebben vermoord. Er werd een vooronderzoek geopend, maar het bestaan van de jongen kon toen niet worden bevestigd. 

Nu heeft een onderzoeksrechter uit Bobigny het echtpaar -een man van intussen 65 jaar en vrouw van 54 jaar- aangehouden. Ze worden beschuldigd van moord op een minderjarige jonger dan 15 jaar. 

De speurders konden op basis van verklaringen van de vader de locatie waar het kind begraven lag, achterhalen. Deze week werden de menselijke resten aangetroffen in de tuin waar het gezin nog altijd woont. Het zou gaan om resten van een slachtoffer “tussen 5 en 10 jaar oud”, aldus een politiebron. Verder onderzoek zal nog moeten uitwijzen of het wel degelijk gaat om het zoontje. Ook over de oorzaak van het overlijden bestaat nog onduidelijkheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer