Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Duurste werknemers kosten bedrijven vier keer meer dan goedkoopste

Bij de 10% meest gulle werkgevers in ons land kost een werknemer aan het bedrijf 46,82 euro per effectief gepresteerd uur. Bij de 10% minst gulle is dat 10,64 euro per uur, leert een onderzoek van de personeelsdienstengroep Securex en het analysebureau Starfish.

34 reacties

  • johan deseck

    3 maanden geleden
    Er is een te groot verschil tussen de laagste en de hoogste lonen. Ikzelf heb een medium loon. Ben daar tevreden mee. De laagste lonen zouden voor mij heel wat hoger mogen zijn en de hoogste iets lager. De maatschappij zou er alleen meer goed mee varen. Gun de ander ook wat is mijn moto. Je vind het toch ook fijn als je iedere maand je rekeningen kunt betalen zonder je al te veel zorgen te maken waar het geld vandaan moet komen. 2 jobs, 3 jobs. Is dit normaal.
  • jhony van steen

    3 maanden geleden
    Een werkgever geeft niets. Hij koopt arbeid op de markt met de bedoeling er iets aan te verdienen (wat gerechtvaardigd is). Cafetariaplannen ondermijnen de basis van de sociale zekerheid. Solidariteit is voor velen niet meer van deze tijd. Dat wordt de doodgraver van de democratie.
  • Patrick Braekeveldt

    3 maanden geleden
    Het is wel degelijk de werknemer die het patronaat rijk maakt en niet omgekeerd zoals die soms denken !
  • Pedro Vanbesien

    3 maanden geleden
    Men zou beter eens de prijzen bekendmaken wat de gewone burger moet betalen voor eender welke stielman in huis en wat hij moet betalen voor onderhoud van bv een auto. Als ik 120€/u +BTW betaal voor onderhoud van mijn wagen dan weet ik zeker dat de persoon die de werken uitvoert nog 20% van dat bedrag zal krijgen voor het werk, maar waar de rest naartoe zal gaan, dat is koffiedik kijken.
  • Alain Xkcirednyeh

    3 maanden geleden
    Het geld stroomt maar naar 1 kant en dat is in de staat zijn zakken, hoeveel schiet er echt over van ons brutoloon? Ze zouden beter eens de nettolonen vergelijken want dat is wat echt in de mens hun zakken terecht komt, van het brutoloon schiet amper iets over, na alles wat ze afhouden! 1 regering zou al veel schelen in ons zakken, waarom moet een landje die amper te zien is op wereldkaart 6 regeringen hebben?Arm Belgie!