Marijke Pinoy.© fvv

Publiek dacht dat het erbij hoorde: Marijke Pinoy breekt been tijdens voorstelling

Je been breken op de scène en het publiek dat denkt dat dit bij de opvoering hoort. Het overkwam actrice Marijke Pinoy (65) zopas in Parijs.

Pinoy stond al enkele weken op de planken van het vermaarde Théâtre national de la Colline in Parijs. Ze vertolkte er één van de twee hoofdrollen in de voorstelling Ils nous ont oubliés van de Franse regisseur Séverine Chavrier, gebaseerd op de roman La plâtrière van Thomas Bernard. De voorstelling duurt vier uur, maar op het einde liep het compleet mis.

Haar personage wordt vermoord in het laatste deel. Daarbij moet Pinoy zich in het donker zo snel mogelijk uit de voeten maken. De Vlaamse actrice misstapte en viel anderhalve meter naar beneden. Ze schreeuwde het uit van de pijn, het bot in haar been was in verschillende stukjes gebarsten. Iets wat artsen vooral zien bij slachtoffers van skiongevallen. Haar been bengelde op een onnatuurlijke manier.

Omdat de laatste scène zo fel was, met een harde confrontatie tussen de personages, dacht dat publiek dat haar geroep bij de scène hoorde. Maar achter de schermen had men onmiddellijk de ernst van de situatie begrepen. Iedereen verkeerde in shock. Pinoy werd naar een ziekenhuis gebracht en meteen geopereerd. Ze is inmiddels thuis om verder te herstellen.

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer