© TP Archiefvideo

Zestiger aangehouden voor moordpoging in Bilzen, slachtoffer nog steeds kritiek

Bilzen -

De onderzoeksrechter in Tongeren liet woensdag een 64-jarige man uit Bilzen aanhouden voor een moordpoging op een 32-jarige man. Het slachtoffer verkeert nog steeds in kritieke toestand.

De gewelddadige schermutseling deed zich dinsdag rond het middaguur voor op de Broekemveldweg in Bilzen. Toen de politie werd gealarmeerd snelden ze ter plaatse. Zij troffen daar een ogenschijnlijk levenloze man aan. De hulpdiensten brachten de dertiger met spoed over naar het ziekenhuis. Hij verkeerde in levensgevaar en zijn toestand is volgens de laatste informatie nog steeds kritiek. Volgens getuigen bracht de dader het slachtoffer zware klappen toe met een braadpan.

© TP

Vlak na de feiten arresteerde de politie een 64-jarige verdachte. De man woont in het huis waar de feiten zich hebben afgespeeld. Hij werd gearresteerd een meegenomen voor verhoor. Woensdag verscheen de man voor de onderzoeksrechter in Tongeren en deze besliste om de zestiger aan te houden waarna hij werd overgebracht naar de gevangenis op verdenking van een moordpoging.

Drugs

Meteen na het ernstige incident zakten een wetsgeneesheer, een 3D-deskundige, het gerechtelijk labo en het labo steunteam van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) af naar Bilzen om de nodige vaststellingen te doen. “De precieze omstandigheden van de feiten maken het voorwerp uit van het onderzoek. Dat ligt in handen van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst”, deelt Katrien Truyen van het Limburgse parket mee.

Het zou gaan om een schermutseling dat zich afspeelt in een milieu van middelengebruik. Buurtbewoners vertelden dinsdag na de feiten dat de verdachte kampt met drugsproblemen. De aangehouden zestiger wordt omschreven als iemand die altijd onder invloed van drugs leek te zijn, maar wel aardig was en best vriendelijk tegenover iedereen. Het slachtoffer op zijn beurt zou sinds kort bij de verdachte zijn ingetrokken.

© TP

(ppn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer