Vincent Van Quickenborne.
Volledig scherm
Vincent Van Quickenborne. © Photo News

Open Vld pleit voor een (vrijwillige) werkweek tot 48 uur, socialistische vakbond is ronduit tegen

UPDATEOpen Vld wil toelaten dat werknemers via voordelige overuren tot 48 uur per week kunnen werken. Dat meldt ‘Het Nieuwsblad’. Kamerlid Vincent Van Quickenborne heeft een wetsvoorstel klaar om de wettelijke begrenzing van 100 overuren per jaar af te schaffen. Opvallend: coalitiepartner PS pleitte vorige maand nog voor een 32-urige werkweek mét behoud van loon.

212 reacties

  • Kurt Steemans

    2 maanden geleden
    Begin al eens met belastingen en sociale lasten af te schaffen op ploegenpremies.
  • Lisette Theunis

    2 maanden geleden
    Veel beter voorstel zou zijn dat je geen belastingen meer hoeft te betalen op al de uren die je boven de 38uren / week werkt. Met een maximum van 12 uren per week, zonder recht te hebben om die te mogen recupereren de volgende weken of maanden. M.a.w. die ijverig is gaat er dan wel flink op vooruit...
  • Werner Masfranck

    2 maanden geleden
    Franky Van Steelandt, groot gelijk! Als je al eens extra uren wil presteren wordt je fiscaal afgestraft. Zeker als alleenstaande of één ouder gezin. Het ganse belastingstelsel is onrechtvaardig en viseert vooral de werkenden.
  • Luc Maandag

    2 maanden geleden
    Minder belastingen voor de werkenden, we zijn bij de allerhoogste in de EU, stop deze praktijken.
  • richard lenssens

    2 maanden geleden
    Ooit heel lang geleden was 48 uur/week normaal.Als men in de toekomst een deftige levensstijl wil houden dan moeten we niet naar 32 uur maar terug naar 40 en meer uren gaan per week sowieso,want eerlijk je hebt meer vrije tijd in vergelijk dan dat men nog werkt (vrije tijd kost zeer veel geld)en als je rijk wil worden moet je wat meer doen dan 48 uur.Nu overuren met 500000 werklozen in Belgie,zolang die er zijn ,geen overuren en die 500000 aan 't werk zetten zou een mooie zaak zijn.