© AP

HERBELEEF. Verstappen moet noodgedwongen opgeven, Sainz snelt naar de overwinning

Na een week pauze ging de Formule 1 verder in Australië. Max Verstappen heeft zowaar niet gewonnen, hij moest opgeven na remproblemen. Carlos Sainz (Ferrari) kon profiteren en snelde naar de overwinning.

Redactie
Einde 

Uitslag

  1. Sainz
  2. Leclerc
  3. Norris
  4. Piastri
  5. Pérez
  6. Alonso
  7. Stroll
  8. Tsunoda
  9. Hulkenberg
  10. Magnussen
Einde

Russell uit de wagen

Inmiddels hebben we beelden gezien waar Russell uit zijn wagen klautert. Alles lijkt dus in orde te zijn met de Brit. 
Ronde 58/58

Sainz wint in Australië!

Inmiddels zijn de piloten onder VSC over de finishlijn gereden. Sainz wint zijn eerste GP van dit seizoen voor Leclerc. Norris mag mee het podium op. 
Ronde 58/58

Crash van Russell!

Oei, oei. Russel wil zo graag voorbij Alonso geraken dat hij onnodige risico's gaat nemen. Zo verliest hij de controle over zijn bolide en vliegt hij ongemeen hard de muur in. Laat ons hopen dat Russell er zonder erger van af komt.
Ronde 57/58

Snelste ronde voor Leclerc

Even leek Norris de Monegask nog onder druk te kunnen zetten, maar inmiddels is het duidelijk dat het een een-tweetje wordt voor Ferrari. Leclerc zet zelf nog even de snelste wedstrijdronde neer. 
Ronde 56/58

Alonso houdt (voorlopig) stand

Russell blijft onder de achtervleugel van Alonso hangen, maar geraakt er niet voorbij. De tijd begint stilaan te dringen voor de jonge Brit. 
Ronde 54/58

Nog 5 ronden

De plekjes in de top 10 lijken vast te liggen, buiten P6 en P7. Daarvoor zijn Russell en Alonso nog aan het strijden. De Brit zit al even onder de DRS-seconde van de Spanjaard voor hem. 
Ronde 53/58

Bekijk: Ook Hamilton moet de race staken met pech

Ronde 51/58

Overzicht
  1. Sainz
  2. Leclerc
  3. Norris
  4. Piastri
  5. Pérez
  6. Alonso
  7. Russell
  8. Stroll
  9. Tsunoda
  10. Hulkenberg
Ronde 50/58

Russell vs Alonso

We krijgen nog een gevecht om P6. Die is momenteel voor Alonso, maar de Spanjaard ziet in zijn spiegels de Mercedes van George Russell naderen. Kan de ex-wereldkampioen de Brit afhouden? 
Ronde 49/58

Nog 10 ronden

Zonder ongelukken lijkt de winnaar vast te liggen. Ook de ander top 3 plaatsen lijken we nu al te kunnen noteren, tenzij Norris er toch nog in slaagt om tot bij Leclerc te rijden in het slot van deze race. Het verschil is, na een nieuwe snelste ronde voor de Brit, 3,6 seconden.
Ronde 47/58

Norris het snelst

De snelste wedstrijdronde blijft voor McLaren, maar gaat wel van Piastri naar Norris. De Brit verkleint zo de kloof naar Leclerc tot iets minder dan 4 seconden. Kan hij de Monegask nog onder druk zetten? 
Ronde 46/58

Bedrukte gezichten bij Red Bull

Het begint stilaan te dagen dat Pérez zich zal moeten neerleggen bij een top 5 plaats. Lang niet slecht natuurlijk, maar bij Red Bull ligt de lat toch net iets hoger. Russell is inmiddels om een nieuw setje banden gegaan, P7 is zijn positie. 
Ronde 45/58

Piastri met de snelste ronde

Op een vers setje rubber zet thuisrijder de snelste ronde achter zijn naam. Als hij die kan behouden levert hem dat een extra puntje op in de WK-stand. 
Ronde 44/58

Dit blijft er over van de banden van Max Verstappen


Ronde 43/58

Pistop Alonso

Ook de Spanjaard komt binnen voor een nieuw setje rubber. Piastri schuift zo opnieuw op naar P4, Alonso zakt weg naar P7.
Ronde 42/58

Overzicht 
  1. Sainz
  2. Leclerc
  3. Norris
  4. Alonso
  5. Piastri
  6. Russell
  7. Pérez
  8. Stroll
  9. Tsunoda
  10. Hulkenberg
Ronde 41/58

Ook Norris komt binnen

Zo hebben we opnieuw twee Ferrari's aan de leiding. Norris blijft in de top 3, zijn achterstand op Leclerc is een kleine 4 seconden. 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer