Peter Willems.
Volledig scherm
Peter Willems. © Photo News

Dit verandert er voor de arbitrage tijdens de play-offs: tactiektraining, vaste VAR-teams en videoref in 1B

Scheidsrechters die tactische scholing krijgen. Vaste VAR-teams. Een videoref in 1B. De nieuwe scheidsrechtersbaas Peter Willems stuurt bij in de laatste rechte lijn van het seizoen. “De grote fouten zijn een probleem, maar de druk die we de refs opleggen, helpt niet

6 reacties

  • Jan Roegiers

    1 maand geleden
    De VAR zou over gans het veld zijn gezag moeten kunnen uitvoeren. Ook voor komedianten die zo gezegd een kopstoot veinzen zonder dat er letsels worden waargenomen. en schaf die gele kaarten af en ga naar strafminuten. Veel effectiever.
  • Laurent Vanempten

    1 maand geleden
    Jonge scheidsrechterstalenten in PO2. Hein wrijft zich al in de handjes. Als twee mensen in de VAR kamer de blinde spelen kan het niet werken. Idem als hun kennis van hun eigen reglementen waardeloos is. Kan je niet oplossen met technologie. Idd in het buitenland zijn er (soms) ook problemen, maar alleen in Belgie een viertal per weekend!
  • Michel Beys

    1 maand geleden
    Het is toch simpel de var grijpt in als hij honderd percent zeker is, bij twijfel neemt de ref een beslissing en daar blijft het bij. De ene week ref de andere week var. Niet akkoord fluiten in tweede of derde.
  • André Christiaens

    1 maand geleden
    De enige oplossing is: wanneer de Var de scheidsrechter naar het scherm roept moeten ook de twee kapiteins de beelden mee gaan bekijken, wat zij dan zien en beoordelen is dit de enige juiste beslissing. Wat nu gezegd en beslist word tussen scheidsrechter en Var leden weet je nooit, zij beslissen nog wat zij denken het juiste is voor de uitslag van een wedstrijd.
  • eric moerman

    1 maand geleden
    Waarom geen buitenlandse scheidsrechters? Dan is het gedaan met vriendjes politiek