Ontheemde Palestijnen die Jabalia hebben ontvlucht, komen aan in Gaza-stad.
Volledig scherm
Ontheemde Palestijnen die Jabalia hebben ontvlucht, komen aan in Gaza-stad. © Photo News

LIVE GAZA. Israëlische activisten bestormen konvooi met hulp voor Gaza - Eerste internationale VN-medewerker gedood

Israëlische tanks zijn maandag verder opgerukt in Jabalia, in het noorden van de Gazastrook. Israël gaf afgelopen weekend aan dat het wil voorkomen dat Hamas kan hergroeperen in Jabalia, waar het grootste vluchtelingenkamp in de Gazastrook zich bevindt. Inwoners melden dat projectielen van tanks neerkomen in het centrum van dat kamp en dat woningen zijn verwoest door luchtaanvallen. Ondertussen staat het gezondheidssysteem in Gaza op instorten. Autoriteiten melden dat de ziekenhuizen in Gaza elk moment zonder brandstof kunnen vallen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

925 reacties

  • jozef vanslembrouck

    5 uur geleden
    Meeste landen zijn voor 2statenoplossing, waarom worden vorige akkoorden door Israël niet geëerbiedigd, waarom reageren die landen daar niet op? Waarom onderhandelen Israël met Hamas als leider van de Palestijnen? Waarom richt een internationale coalitie geen verkiezing voor een nieuwe regering? Vele en nog meer waaroms waarvan Israël de tegenwerkende factor is. Wie jaagt er mensen de zee op terwijl er in een brede vertaling van de Palestijnen totaal iets anders bedoeld wordt.
  • Daniel Bamps

    1 dag geleden
    Robert Swillen , Hamas heeft deze ellende opgestart.
  • Robert Swillen

    1 dag geleden
    Zolang Israël daar verblijft zal er oorlog zijn . De Palestijnen hebben alles verloren. De haat tegen Israël zit diep , vooral als je geen huis of familie meer hebt. Israël houd met niemand rekening alle regels lappen zij aan hun laars en het westen laat dit toe , als ook alle organisaties. Hoe is dit mogelijk.
  • Luc Van de Velde

    1 dag geleden
    Wie denken De Croo en Gennez wel wie ze zijn?
  • johan deseck

    2 dagen geleden
    Wanneer gaat de bevolking in Gaza eens in opstand komen tegen Hamas. Misschien is het probleem wel dat velen van de bevolkiing in Gaza Hamas helpen en ondersteunen. Hier in het westen is het als of Hamas geen terroristische organisatie is. Willen wij dan dat die terroristische organisatie blijft bestaan. Hamas zou zich ook kunnen overgeven als ze om een hart hebben voor hun Palestijnse bevolking en de gijzelaars vrijlaten. Blijkbaar willen ze dit niet.