Justitie

Vrouw (47) die in Schelde werd teruggevonden met geweld om het leven gebracht

© Bernard Libert

De 47-jarige vrouw die maandag dood in de Schelde is teruggevonden, is met geweld om het leven gebracht. Dat blijkt uit de autopsie, meldt de procureur des Konings van Doornik.

blg

De 47-jarige Cathy Dubois verdween zaterdagavond nadat haar restaurant in het centrum van Doornik na 23.30 uur was gesloten. Haar partner en zoon gingen om 22 uur al naar huis na hun werk in het restaurant.

Zondagochtend werd de wagen van de vrouw gevonden aan het station van Doornik, op de weg die ze nam om terug te keren naar huis. Iemand had de brandblusser erin leeggespoten. De federale gerechtelijke politie ontdekte bloedsporen in het voertuig.

Maandag is haar lichaam teruggevonden in de Schelde bij Kain, een deelgemeente van Doornik. Op haar lichaam zijn sporen van ernstig geweld teruggevonden die tot haar dood hebben geleid. Het is volgens het parket niet duidelijk waar en wanneer het geweld plaatsvonden. Het is ook niet duidelijk of de vrouw al overleden was toen haar lichaam in de Schelde werd gegooid.

Er is een onderzoek naar moord geopend. De politie heeft volgens de RTBF al enkele getuigen en verdachten verhoord, maar er is nog niemand gearresteerd.