KIJK. Gevecht breekt uit in Georgisch parlement: spreker wordt verrast door forse vuistslag

Er is vandaag een gevecht uitgebroken tussen parlementsleden in het Georgische parlement. De vechtpartij ontstond tijdens een verhit debat over de herinvoering van het controversiële wetsvoorstel over “buitenlandse agenten”. Toen in het parlement de debatten over het nieuwe wetsontwerp van start gingen, kregen verschillende parlementsleden midden in de zaal ruzie. Beelden tonen aan hoe chaos uitbreekt nadat een parlementslid een lid van de regeringspartij tegen het hoofd slaat.

6 reacties

  • Karel Valgaern

    1 maand geleden
    Marnick, zoals steeds is die lijst hebben, maar een eerste stap. En het gaat niet over bedrijven, maar organisaties. Vaak organisaties die onderzoeken en rapporteren over mensenrechten, vrije meningsuiting, vrije journalistiek, corruptie,.... in het eigen land. Volgende stap is die organisaties op allerlei manieren het werken te beknotten, te bedreigen, te verbieden. En zo maak je stilaan een autocratie waar 1 partij de absolute macht kan behouden.
  • Freddie Lamers

    1 maand geleden
    Willen zich bij de EU aansluiten. Voor miljarden te krijgen uit de Europese pot. En sommige landen die erbij zijn willen er weer uit vanwege de absurde wetgeving van de EU.
  • tine devroye

    1 maand geleden
    Liever Echte oppositie zoals hier dan Nep- poletikers zoals in Belgie/Vlaanderen: die spelen enkel wat theater voor het domme volk en achteraf drinken ze gezellig samen pinten, Of tja, ze moeten in Georgie gewoon ook ne simpele TAPKRaan installeren zeker? (kan zeker wel met EU-geld want dat gaat anders weer naar heropbouw waar nog oorlog is))
  • Marnick L'Eau

    1 maand geleden
    Maar wat is er dan zo slecht aan, zoals ik de allicht veel te simpele samenvatting hier interpreteer, een lijst te hebben van bedrijven met buitenlandse belangen?
  • Erwin Werwaarts

    1 maand geleden
    Parlementsleden die in vol debat met elkaar op de vuist gaan is misschien een niet zo net politiek gedrag . Maar het is toch een goed democratisch teken . Want in een dictatuur zou zoiets nooit kunnen . Het eerste parlementslid dat in het Russische parlement tijdens debat poetin op het gezicht slaat zal daarna zijn leven niet veilig zijn .