Frisse geurstokjes en natuurlijke schoonmaakproducten: klaar voor de lenteschoonmaak

Een lenteklaar huis in een-twee-drie? Laat de zon binnen, doe de ramen open, begin aan de spring clean. Werk af met frisse geurstokjes en een origineel boeket. Met deze spullen was de lenteschoonmaak nog nooit zo leuk.

Klaar Wauters

Badkamerbeauties

De keuken en ook de badkamer zijn traditioneel plekken die een grondige lenteschoonmaak kunnen gebruiken. Potjes, tubes en flacons checken, kasten en lades grondig schoonmaken en herorganiseren. De overgebleven badkamerbeauties krijgen – met een knipoog naar een fancy afternoon tea – een plek op deze etagère.

Bellwood cosmetic organizer, Umdra, 50 euro, eu.umbra.com

Leftovers aan de haak

‘Opgeruimd staat netjes’ is ook het motto van Sylvain Busine en Patrick Everaert, want zij gaan onder de naam Scrap aan de slag met resten staal, aluminium, hout en plexiglas afkomstig van het Henegouwse bedrijf Metalgroup. Hun eerste collectie bestaat uit zes objecten, waaronder een lamp, een kruk, wandklokken en deze kapstok.

Kapstok ‘Scrapcoat’, Scrap, 60 euro, scrapdesign.be

Elegant transparant

Diffusers hebben een vaste plek gevonden in huis, Meraki voegt er een extra elegante toets aan toe. Deze transparante flesjes gunnen een blik op de inhoud, de sierlijke rotanstokjes verspreiden een kruidige, fruitige of frisse geur door de ruimte.

Diffuser, Meraki, 31 euro, merakimoments.com

Queen clean

“Als je huis schoon blijft, dan is schoonmaken nooit saai”, aldus de Deense Camilla Schram die hier op de foto te midden van haar poetsproducten poseert in kostuum. Je zou het dus wellicht niet denken, maar zij heeft in haar leven wel degelijk duizenden toiletten, vloeren en vooral keukens gepoetst. Op jonge leeftijd startte ze een poetsbedrijf. Klanten waren dol op haar omdat ze telkens een zelfgemaakt zeepje achterliet en het erg belangrijk vond dat het huis na het poetsen lekker fris rook. Kleine kans dat je plots liever poetst dankzij Humdakin, maar haar lijn natuurlijke schoonmaakproducten zien er goed uit en ruiken inderdaad erg lekker.

Humdakin, humdakin.com

Stoer boeketje

Na de lenteschoonmaak haal je nog wat extra lente(geur) in huis met je favoriete bloemen. Of je laat de vaas de show stelen, met dank aan het Spaanse DOIY dat al sinds 2008 seizoen na seizoen uitpakt met kleurrijke, verrassende woonaccessoires.

Vaas ‘Rodeo’, DOIY, 40 euro, doiydesign.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer