© rr

“Plots verscheen er tijdens de Olympische Spelen een jihadist in beeld”

Het was vrijdag rond 11.20 uur even vreemd opkijken voor Michaël en zijn mama. Terwijl ze rustig naar een olympische pingpongwedstrijd zaten te kijken op de Franstalige zender La Deux, verscheen er plots een beeld van terreurgroep Islamitische Staat (IS) op hun scherm.

jdb

“Plots werd het scherm zwart, en even later zagen we een jongeman die gekleed was in een legeroutfit. Daarbij verscheen de boodschap: “Dit is een propagandabericht van Islamitische Staat.” We kregen het beeld een tweetal minuten te zien. Nadien werd het scherm zwart en schakelde de zender opnieuw over op de pingpongwedstrijd”, klinkt het.

De man die op het scherm verscheen, blijkt Lofti Amoueur te zijn, de Belgische jihadist die zich voorbije week opblies in Irak.

De RTBF bevestigt het voorval. Volgens hen gaat het om een “banale menselijke fout”. “Een technieker had per ongeluk op de verkeerde knop geduwd, maar bood daarop onmiddellijk zijn excuses aan. Eigenlijk kon daardoor eender welk beeld verschenen zijn, maar het bleek nu net om dat van de overleden jihadist te gaan”, verklaarde redactiechef Bruno Clément nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer