Voorlopig laatste zonnige dagen, nadien week lang regen en onweer voorspeld

© ss

Dit weekend krijgen we de voorlopig laatste zonnige dagen te zien. Vooral zaterdag wordt een mooie dag. Ook zondag wordt warm, maar dan neemt de kans op regen toe. En daarmee is de trend gezet voor de rest van de komende week.

nadb

Zaterdag wordt een mooie, zonnige dag met in de loop van de namiddag enkele stapelwolken. In het noorden van het land kan tijdelijk wat meer bewolking voorkomen, maar het blijft overwegend droog. De temperaturen stijgen tot 22 graden aan de kust, 23 graden in de Hoge Venen en tot 25 à 27 graden in de rest van het land.

Zondag krijgen we een opstuw van warme en onstabiele lucht van over Frankrijk. De dag begint nog droog en vrij zonnig. In de loop van de namiddag ontwikkelen er zich stapelwolken en groeit de kans op regen- en onweersbuien. Ook in de nacht van zondag op maandag blijft het zwoel en onweerachtig. De maxima liggen tussen 23 graden aan zee en 25 tot plaatselijk 28 graden in het binnenland.

© KMI

Maandag ruimt de stroming naar west. De overgang naar iets koelere zeelucht kan wel gepaard gaan met stevige buien en kans op onweer. Plaatselijk kan er veel regen vallen. Pas in de loop va de avond en nacht wordt het droger vanaf het westen. In het oosten bereiken we nog plaatselijk 25 graden, aan zee blijft het kwik steken op 21 of 22 graden.

Dinsdag blijft het wisselend bewolkt met kans op enkele stevige buien. In een opklaring bereiken we nog 21 of 22 graden.

Woensdag rustig weer met zonnige perioden, maar toch kans op een plaatselijk buitje. Maxima rond 22 graden en weinig wind.

Donderdag en vrijdag blijft het erg wisselvallig met perioden van regen en buien. Vrijdag wordt het niet warmer dan 20 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen