© Facebook

Ouders moeten na 18 dagen al afscheid nemen van baby’tje, en dat allemaal door één simpele kus

Een Amerikaans koppel heeft afscheid moeten nemen van hun amper achttien dagen oude baby’tje. Het kind werd niet lang na de geboorte ziek als gevolg van een infectie. Een infectie die het opliep door één simpele kus.

ehu

Twee weken geleden traden Nicole en Shane Sifrit in het huwelijksbootje. Maar amper twee uur nadat ze hun geloften hadden uitgewisseld, bleek dat hun zes dagen oude dochtertje Mariana niet meer at en moeilijk wakker werd. Ze haastten zich met haar naar het ziekenhuis.

“Vanaf toen ging het alleen maar bergaf”, legt Shane uit. “In twee uur tijd stopte ze met ademen en traden er problemen op met al haar organen.”

Mariana zou besmet zijn geraakt met meningitis HSV-1, een infectie veroorzaakt door het herpesvirus. Omdat beide ouders negatief testten op de aanwezigheid van het virus, moet de baby het dus van iemand anders overgekregen hebben, via een simpele zoen.

“Laat mensen je baby niet zoenen”

© Facebook

Mariana kreeg nog meerdere bloedtransfusies toegediend, maar uiteindelijk weigerden ook haar nieren dienst en stopte haar lever met werken. Er traden ook interne bloedingen op, waardoor het baby’tje niet meer te redden viel. De ouders van de kleine Mariana deelden dinsdag hartverscheurend nieuws op hun Facebookpagina: Mariana overleed die ochtend in de armen van haar vader.

“Ons prinsesje Mariana heeft om 8.41 engelenvleugeltjes gekregen in de armen van haar papa en met haar mama vlak naast haar”, schrijft Nicole. “Ze heeft nu geen pijn meer en is bij God. Bedankt aan iedereen die ons gevolgd heeft en gesteund in deze moeilijke tijd. In de achttien dagen die ze leefde heeft ze echt een grote impact gehad op de wereld en hopelijk kunnen we door haar verhaal ook andere baby’tjes redden.”

De ouders willen nu iedereen wijzen op de gevaren van een mogelijke herpesbesmetting bij kleine kinderen. “Hou je baby’s apart en laat niet zomaar iedereen op bezoek komen. En zorg dat ze hun handen goed wassen”, klinkt het. “Laat mensen je baby niet zoenen en zorg dat ze het eerst vragen voordat ze je kindje oppakken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER