Friturist uit coma na zware aanrijding: “Zijn eerste woorden waren 'I love you forever'”

© if

Dirk Sampers, de veertiger die vrijdagavond werd aangereden in de Westrozebekestraat in Passendale, is aan de betere hand. De dokters haalden hem uit zijn kunstmatige coma. “Van het ongeval weet hij niets meer.”

Bert Feys EN Marlies Maddens,bfr mmr

LEES OOK: Friturist Dirk (45) wordt in kunstmatige coma gehouden na aanrijding met vluchtmisdrijf

Friturist Dirk Sampers (45) uit Passendale werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangereden in de Westrozebekestraat. Hij liep heel wat verwondingen en breuken op, waardoor de dokters beslisten om hem in een kunstmatige coma te houden. Sampers is nu gelukkig aan de betere hand. “De dokters haalden mijn ventje inmiddels uit de kunstmatige coma. Hij reageert weer en kan al wat praten. Zijn eerste woorden waren ‘I love you forever’. Ik kon mijn tranen niet in bedwang houden. Hoe hij er ook uitkomt, ik blijf voor hem zorgen”, zegt Heidi Versluys, partner van het slachtoffer.

Frituur dicht

Sampers ligt momenteel nog steeds op de dienst intensieve zorgen, waar hij de nodige medicatie krijgt. De friturist staat nu voor een lange revalidatie. “Dirk heeft nog heel veel pijn. Onze frituur De Markt op de marktplaats in Moorslede zal even dicht zijn, want ik wil tijdens de korte bezoeken op intensieve zorgen bij hem kunnen zijn en hem volop steunen”, zegt Heidi.

De uitbaatster hing het krantenartikel van het ongeval aan de deur van hun frituur zodat klanten duidelijk weten wat er met de man is gebeurd en begrijpen waarom de zaak niet open is. “Door het ongeval neem ik nu verlof in de plaats van eind september. De reis die we voor dan hadden geboekt, kan toch niet doorgaan.”

De dader van de aanrijding in de Westrozebekestraat in Passendale, een man uit Ledegem, reed na het voorval weg, maar gaf zich kort na de feiten aan. “Van het hele incident herinnert Dirk zich niets meer”, zegt zijn partner nog. “Het belangrijkste is dat hij nu revalideert. De voorbije dagen kregen we veel steun van familie en vrienden. Dat doet bijzonder veel deugd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen