© Politie Eindhoven

Hond wekenlang verwaarloosd nadat baasjes op vakantie zijn vertrokken

De politie van het Nederlandse Eindhoven heeft een schrijnend verhaal op Facebook gedeeld. Agenten moesten uitrukken omdat een blaffende hond al een tijdje de buurt teisterde. Toen ze ter plaatse kwamen, bleek dat de hond totaal verwaarloosd in de tuin zat. De baasjes waren al weken op vakantie.

ehu

“Afgelopen nacht kregen collega’s een overlast melding van een blaffende hond”, schrijft de politie. “Het was niet de eerste overlast melding van dit adres. De hond zou al vaker voor overlast zorgen de afgelopen week. Naast het feit dat de omwonenden er last van hadden, vonden ze het vooral erg zielig voor de hond. Ze hoorden haar regelmatig luid tekeergaan, maar ook zichzelf in slaap janken.”

“Ter plaatse troffen de collega’s de hond aan in de tuin. Daar had ze een eigen hok. De bewoners waren niet thuis. Zij waren al 2 tot 3 weken op vakantie.”

De hond zou verzorgd worden door familie en zouden om de dag komen om de hond eten te geven, maar dat was duidelijk niet het geval. “Collega’s zagen dat de tuin vol met ontlasting lag en dat de hond mank liep.”

De agenten vonden de situatie zo schrijnend, dat ze na overleg besloten de hond in beslag te nemen. Ze krijgt nu eten en water op het hoofdkantoor van de politie, en krijgt eindelijk de aandacht die ze verdient. Niet van haar baasjes, maar van de agenten. In de woning werd een briefje achtergelaten voor de verzorger van de hond dat ze op het hoofdbureau zit. “De dierenpolitie zal de zaak verder op zich gaan nemen en passende maatregelen nemen”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER