De hele gemeente sprong voor hem in de bres, maar nu heeft Joeri (29) zijn ongelijke strijd verloren

© fg

Joeri Vanderwaeren, de 29-jarige man voor wiens kankerbehandeling in mei nog een grote benefiet werd georganiseerd, heeft de strijd tegen zijn ziekte verloren. Na meer dan anderhalf jaar vechten is hij zaterdagochtend thuis overleden.

hsb vrs fg

Bijna twee jaar geleden stelden dokters vast dat een zeldzame tumor zich op het hersenvlies van Joeri had genesteld. Na een zware operatie, 53 bestralingen en drie chemokuren kreeg hij begin april te horen dat die niets uithaalden, en dat hij nog maar enkele maanden te leven had. Een dokter in Duitsland bood hem nog een laatste kans via immuuntherapie.

Vrienden en familie organiseerden daarom eind mei een benefietweekend, met een grote fuif en spaghettifestijn. Maar ook de behandeling in Duitsland - ondanks een kostprijs van 50.000 euro per cyclus - sloeg niet aan.

LEES OOK: Hele dorp is in de weer voor terminaal zieke Joeri (29)

Joeri vocht tot het einde, maar is zaterdagochtend overleden. Zijn overlijden komt bijzonder hard aan bij familie en vrienden. Op Facebook nemen zij massaal afscheid. Donderdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur kan een laatste groet gebracht worden aan Joeri in funerarium Reweghs-Pipeleers in Tielt. De afscheidsviering heeft plaats op 18 augustus in crematorium Hofheide om 12.45 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen