© Facebook Laura Tesoro

Vlaamse artiesten verplaatsen zich per helikopter: “ze moeten daardoor zelfs geld toeleggen op een optreden”

Dat de zomermaanden voor onze Vlaamse artiesten doorgaans stevig volgeboekt staan, is algemeen geweten. Moeilijker wordt het echter als er last minute nog een tv-optreden moet ingepland worden. Dus worden steeds vaker helikopters ingeschakeld, klinkt het in Dag Allemaal. Het overkwam Laura Tesoro en The Dinky Toys bij de live-uitzending van ‘Zomerhit’.

ehu

“Laura was blij toen ze hoorde dat ze gevraagd werd om aanwezig te zijn om op te treden”, vertelt haar manager Stijn Peeters. “Maar toen ontdekte ze dat ze op die dag ook al geboekt stond voor een optreden in Peer.”

Laura wilde graag op beide events aanwezig zijn en dus werd er een helikopter ingezet. Al hing daar wel een stevig prijskaartje aan. “Die vlucht kostte 2.500 euro en werd evenredig betaald door drie partijen: Laura, de VRT en de platenfirma. Zo bleef het voor iedereen een betaalbare optie.”

Al houdt Laura zo wel bitter weinig inkomsten over aan haar optreden. “Ze heeft er zelfs geld aan toegelegd.”

Privéjet

Ook Christoff en Lindsey kiezen wel eens voor een luchttransport om op een optreden te geraken, zegt manager Bert Berteloot. “Nu Christoff vaak met Klubbb3 in Duitsland optreedt, legt hij nog grotere afstanden af en moest hij zelfs al eens een privéjet inschakelen.”

Prijs van een privéjet: 5.000 euro. “Het blijft een service om je fans en organisatoren tegemoet te komen en je hoopt dat die investering op termijn zal lonen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer