Man (24) die 17-jarige Sander doodreed krijgt milde straf

© rr

De 24-jarige automobilist die vorig jaar in november Sander Prat (17) doodreed in Oostrozebeke, heeft zijn straf gekregen van de politierechter in Kortrijk. Hij krijgt één maand rijverbod en een boete van 900 euro. Een relatief milde straf, aangezien de man te veel gedronken had en bovendien te snel reed op het moment van het tragische ongeluk.

evg

De jongen kwam op een dinsdagavond in november met zijn fiets terug van de Koppenbergcross toen hij op een paar honderd meter van zijn huis werd gegrepen door een wagen. Zijn broer Steven (20) fietste voor hem en zag alles gebeuren.

Lichten gestolen aan het station

Volgens de rechter was het dodelijke ongeval moeilijk te vermijden door verschillende omstandigheden. Zo bleek uit onderzoek dat Sander en zijn broer naar huis fietsten zonder voorlicht. Hun achterlicht brandde wel, maar hun lichten vooraan waren gestolen aan het station terwijl de broers naar de Koppenbergcross waren. Ook de gebrekkige openbare verlichting ziet de rechter als een bijkomende verlichtende omstandigheid. Deze twee factoren maken dat er volgens de rechter “minstens twijfel is” dat de aanrijder volledig verantwoordelijk is voor het ongeval.

Familie van Sander neemt bestuurder niets kwalijk

De familie van Sander liet kort na het ongeluk al weten dat ze de bestuurder niets kwalijk nemen. “Ik heb hem gebeld om hem een hart onder de riem te steken”, zegt Stijn (30), de oudste broer van het gezin. “Ook voor hem is dit enorm erg. Hij is in shock door wat er is gebeurd. Als hij naar de begrafenis komen wil, is hij welkom.” Toen Stijn wat later vernam dat de bestuurder te snel reed en had gedronken, veranderde dat niets aan zijn standpunt.

Lees ook: “Man die onze Sander doodreed, is welkom op begrafenis”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen