photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Voorbijgangers treffen vrouw met achttien messteken aan op zeedijk in Koksijde

Een 30-jarige Marokkaanse vrouw is vanmorgen in kritieke toestand aangetroffen op de zeedijk in Koksijde. Er loopt een onderzoek naar poging tot moord, meldt het parket van Veurne. Het slachtoffer kreeg in haar bovenlichaam maar liefst 18 messteken te verwerken.

  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. 27 jaar nadat container in zee viel, wordt er nog steeds naar gezocht: LEGO-blokjes. “Van de speelgoedhaaien is nog geen één gevonden”
    PREMIUM
    1

    27 jaar nadat container in zee viel, wordt er nog steeds naar gezocht: LE­GO-blok­jes. “Van de speelgoed­haai­en is nog geen één gevonden”

    Een zeldzaam LEGO-blokje in de vorm van een zwarte octopus werd onlangs op een Engels strand gevonden. Ook in Westende werd dit weekend een kleine reddingsvest van LEGO aangetroffen. Het vertrekpunt van beide blokjes: een container die maar liefst 27 jaar geleden van een schip in zee viel. Hoe komt het dat er vandaag nog steeds blokjes aanspoelen? Welke blokjes zijn er te vinden? En waarom verkopen vinders hun blokjes niet? “Dat is zo in de UK en in ons land niet anders.”