Filet d’Anvers en Kontichs Specfour erkend als Vlaamse streekproducten

Het gerookte rundvlees van Filet d’Anvers en de gevulde speculaas van het Kontichse Specfour zijn uitgeroepen tot erkende Vlaamse streekproducten. De erkenningsronde is de derde en laatste van 2017 en erkent producten uit vier van de vijf Vlaamse provincies.

Naast Filet d’anvers en Specfour werden er nog zeven andere Vlaamse streekproducten erkend: de eierlikeur Advocaat, de Oost-Vlaamse oude graanjenever van Filliers, Gentse mosterd, Belgische speculaas uit Dendermonde, Glazuurspeculaas van de kust, Zwienemutsen (varkensmagen) uit Oostende en Limburgse bloedworst.

Het is volgens VLAM opvallend dat ook steden en gemeenten initiatief nemen voor streekproducten. Zo zette de gemeente Kontich zich in voor de erkenning van de Kontichse specfour en wil Oostende de stad zijn met de meeste erkende traditionele Vlaamse streekproducten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER