Verkeersagressieveling krijgt twee jaar cel met uitstel voor mesaanval op vrouw

© BERT DE DEKEN

De Antwerpse strafrechter heeft Abdeladim O. (42) uit Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel en 1.200 euro boete. De veertiger had afgelopen zomer een vrouw aangevallen met een mes, nadat ze hem gevraagd had om zijn wagen te verplaatsen.

wver

Het slachtoffer wilde op 28 augustus haar garage aan de Herentalsebaan in Deurne inrijden, maar het voertuig van de beklaagde stond pal voor de ingang. Ze claxonneerde om hem aan te manen zich te verplaatsen, waarop Abdeladim O. bij wijze van antwoord zijn middenvinger opstak.

De vrouw parkeerde zich vervolgens naast de veertiger en vroeg hem om zijn voertuig te verzetten. Hij schold haar uit en haalde een mes tevoorschijn. De beklaagde wilde in haar hals steken, maar gelukkig voor het slachtoffer kwam net haar vriend naar buiten, die hem weg duwde. Ook hij moest echter nog een steek ontwijken.

De beklaagde sloeg na het incident op de vlucht, maar kon snel gevat worden door een politiepatrouille die in de buurt was. Abdeladim O. riep dat hij het slachtoffer wel zou vinden en dat hij haar dan “kapot ging maken”.

De man beschikt volgens het openbaar ministerie over een gevuld strafblad en daar komt nu nog een veroordeling tot twee jaar cel met uitstel bij. Het uitstel werd wel gekoppeld aan de voorwaarden dat hij zich moet laten behandelen voor zijn agressieprobleem en drugsproblematiek. Hij moet het slachtoffer 700 euro schadevergoeding betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen