© bdd

Doder van Sandy (30) doorverwezen voor moord

Roel Tielens (33) uit Dessel moet zich voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden voor de moord op zijn partner Sandy Luyten (30). Dat heeft de raadkamer vrijdag beslist. Tot de start van zijn proces blijft hij aangehouden. “We hopen dat hij op zijn proces eindelijk de waarheid spreekt”, zegt de moeder van het slachtoffer.

Ivo Meulemans

Sandy Luyten, de vriendin van Tielens, kreeg op 6 december van vorig jaar twee messteken in hun woning aan de Zandvliet in Dessel. De vrouw vluchtte nog het huis uit, maar stierf in de voortuin van de overburen.

De raadkamer besliste vrijdag dat Tielens zich moet verantwoorden voor moord. De feiten zijn volgens de voorzitter opzettelijk en met voorbedachten rade gepleegd. Hijzelf bekende enkel dat hij zijn partner slagen had toegebracht tijdens een zware discussie. “Maar ik had nooit de intentie haar te doden”, beweerde hij. “Tijdens de schermutseling moet ze per ongeluk twee keer tegen het mes zijn gelopen.”

Meester Jef Vermassen, de advocaat van de nabestaanden, was geschokt door de argumentatie van Tielens. “Hij hoopte weg te komen met de betichting van het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen”, zei ­Vermassen. “Sandy is gestorven aan twee messteken in de buik, diep in de ribben naar het hart toe. Zoiets gebeurt niet per ongeluk.”

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen, editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER