Sp.a-voorzitter John Crombez.
Volledig scherm
Sp.a-voorzitter John Crombez. © BELGA

N-VA steunt sp.a-voorstel over bevriezing hoogste pensioenen

N-VA steunt het idee van sp.a-voorzitter John Crombez om de hoogste pensioenen te bevriezen en met de opbrengst de laagste pensioenen op te trekken. Kamerlid en pensioenspecialist Jan Spooren wijst erop dat zijn partij er al langer voor pleit een bijdrage te vragen van de hoogste pensioenen om het stelsel rechtvaardiger te maken. Al waarschuwt Spooren wel dat het sp.a-voorstel niet dé oplossing is voor de stijgende vergrijzingskost.

104 reacties

  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    De verkiezingen zijn aan het naderen,ze zijn weer bezig met tegen elkaar op te bieden!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Doe iets aan de lage lonen, de nepstatuten, de schijnzelfstandigen, de interim jobs, de jobs waarbij je nu heel je leven aan hetzelfde startersloon blijft werken. Dat is de oorzaak van de lage pensioenen. Samen met het achterblijven van de pensioenen op de economische groei. Normaal betaalde banen leveren betere pensioenen op. Stelen van de ene groep om een aalmoes uit de delen aan de armere groep is niet de juiste oplossing.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Rekensommetje gemaakt ,als je nog maar 1 milj. gepensioneerden en we zijn met 2 milj.,als je nog maar 1 miljoen een pensioen van ipv 1200€ zou verhogen naar 1500€ heb je per jaar al 3.6 miljard (3.600.000.000) ja 8 nullen nodig en dat gaan ze halen bij die 110.000 door bevriezing van pensioen, komaan stop met zo'n zwak zin,gewoon de pensioenen indexeren was er al teveel aan voor deze NVA regering, en toch trappen de naiven er blindelings in,alles is goed voor stemmen te halen
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Goed bezig John. Kom maar met meer positieve voorstellen . De ogen zullen wel open gaan .Soms duurt het wat langer maar uiteindelijk zullen ............. het wel inzien.
  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Ga het geld nu eens halen bij die groepen die er in slagen geen of weinig belasting te betalen zegge bedrijven, zelfstandigen en vet betaalde kaders zegge vanaf 10000 euronet per maand zonder fiscaal gefoefel. Hef een vermogensbelasting simpel.