"Ze hebben gezegd dat ze niet in Manbij zouden blijven. Dus, waarom blijven jullie?", aldus de Turkse president Erdogan.
Volledig scherm
"Ze hebben gezegd dat ze niet in Manbij zouden blijven. Dus, waarom blijven jullie?", aldus de Turkse president Erdogan. © belga

Erdogan eist terugtrekking Amerikaanse troepen uit Syrische stad Manbij: "Waarom blijven jullie?"

BuitenlandDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de terugtrekking geëist van Amerikaanse troepen uit de door de Koerdische milities YPG gecontroleerde Syrische stad Manbij. De VS hadden Turkije toegezegd de stad te verlaten, zei Erdogan dinsdag in een toespraak tot zijn islamitisch-conservatieve regeringspartij AKP in Ankara. "Ze hebben gezegd dat ze niet in Manbij zouden blijven. Dus, waarom blijven jullie? Vooruit, vertrek", zei hij.

18 reacties

  • zeki altin

    6 jaar geleden
    Frank wat heeft belgische koningshuis gedaan in congo..leer u eigen geschiedenis in plaats van ander landen ermee te beschuldigen..nie iedereen is belgische.
  • zeki altin

    6 jaar geleden
    Turkije wil dat vluchtelingen terug kunnen keren naar hun dorpen..maar amerika plaats de pkk op die gebieden die het volk afpersen ...pkk moet olieland beschermen voor de amerikaan ...het gaat amerika enkel om olie...nie om zogezegd koerden
  • francois de smedt

    6 jaar geleden
    tav Fenasi Kerim > en de amerikanen weg zijn volgt er een genocide > zoals de turken al hebben gedaan in het verleden
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Die staat een beetje naast zijn schoenen heb ik de indruk.
  • Hans Koenders

    6 jaar geleden
    Wat terugtrekking? Man erbij!