Don Young.
Volledig scherm
Don Young. © AP

Republikeins parlementslid verdedigt recht op wapens op wel heel vreemde manier: "Hoeveel Joden zijn er niet in de ovens verbrand omdat ze ongewapend waren?"

Een invloedrijk Republikeins parlementslid heeft voor ophef gezorgd door te suggereren dat er in de Holocaust minder slachtoffers waren gevallen als het Joodse volk tijdens de Tweede Wereldoorlog wapens had gehad. "Hij heeft duidelijk geen enkel idee van de geschiedenis van de Holocaust", reageren Joodse verenigingen. 

49 reacties

  • Jack Dereder

    6 jaar geleden
    Ik wil kernraketten, tanks en vliegtuigen, want als burger kom je er niet meer met een wapen als je je tegen de overheid wilt verdedigen..... en er zitten precies nog een paar nazi’s tussen de lezers...
  • Pierre Draps

    6 jaar geleden
    groot gelijk, als dit bij ons niet kan, worden we binnen enkele jaren een prooi voor degene die we verwelkomt hebben! Dieven kunnen aan oorlogswapens en de brave burger moet zijn collectiewapens vernietigen. Op de politie moet je niet rekenen ( zie in Amerika).
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Het waarom van de Holecaust is veel belangrijker maar mag niet aan bod komen, zeker niet in de VS.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Ik ben tegen vuurwapens maar begin te anders te denken omdat de overheid steeds meer controle uitoefent op de burgers. Dankzij technologie word hele u leven gevolgd, vliegtuig, bus, trein, nummerplaatherkenning, probeer u maar anoniem te verplaatsen. Kijk maar naar de nieuwe regelgeving, vrijheden en privacy word opgegeven. Economische zwarte tijden gaan komen, sociale zekerheid kan afgeschaft worden en wat ga je doen. Betogen? Een Oktoberrevolutie zonder wapens?
  • eddy willems

    6 jaar geleden
    Die was zeker de eerste van de klas