© Jimmy Kets

“Wat wil je echt niet zien? Huilende meiden”: Albert Heijn haalt “seksistisch” voetbalspel uit de rekken

Supermarktketen Albert Heijn stopt onmiddellijk met de verkoop van een nieuw voetbalspel dat sinds kort in de rekken ligt. Dat heeft het bedrijf beslist als reactie op de kritiek dat het om een seksistisch en stereotiep spelletje gaat.

neac

De verpakking van het spel is duidelijk: alles voor een voetbalfeestje, voor jongens tussen 8 en 13 jaar. Meisjes mogen dus niet meedoen? Een trainer van een meisjesvoetbalteam stelde zich alvast vragen: “Waarom niet voor meisjes?”

Maar dat is niet het enige wat volgens critici mis is met het spelletje. In het pakket zit ook een setje met vragen en bijhorende antwoorden. “Wat wil je echt niet zien?”, krijgt als antwoord “huilende meiden”. Of ook: “Wat doe je het liefst op het strand? Meiden kijken”. En nog wat ‘goede raad’: “Een meisje dat je niet leuk vindt, vraagt je uit; Wat doe jij?”, met als een van de antwoorden: “Ik lach haar uit.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Extreem onzorgvuldig gekozen”

Albert Heijn heeft na een storm van protest besloten om het spelletje uit de rekken te halen in de 100 Nederlandse winkels waar het te koop is. “Dit is een extreem onzorgvuldig gekozen product”, zegt de woordvoerder van de supermarktketen. “Er liggen zo’n 27.000 producten in een winkel, dan kan er wel eens iets doorheen glippen, maar dit had niet mogen gebeuren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer