© GMAX AGENCY

Olympisch stadion wordt voor twee miljoen euro opgefrist, ondanks geruchten over nieuw stadion

De stad en KFCO Beerschot Wilrijk plannen nieuwe investeringen in veiligheid op het Kiel. Van de parking tot de toiletten, alles krijgt een beurt, voor in totaal twee miljoen euro.

ANRO

Zaterdagavond weten we of Beerschot Wilrijk overgaat naar de hoogste voetbalklasse. Daar krijgt de club alleszins tegenstanders van een ander kaliber dan de voorbije jaren. Daarom investeert de stad in het Olympisch Stadion op het Kiel. Het college van burgemeester en schepenen kent 1.250.000 euro toe voor de werken. De club zelf investeert 700.000 euro, wat het totaal op een kleine twee miljoen euro brengt.

Busparking

“We hebben een concessie voor negen jaar, dus voor het eerst sinds een tijdje kunnen we op de langere termijn denken”, zegt Sven Van den Abbeele, woordvoerder van de club. De werken moeten vooral de veiligheid ten goede komen, nu de kans bestaat dat er grotere supportersclans in aantocht zijn. Maar het supporterscomfort moet zeker ook een boost krijgen. Uit het budget van de stad valt vooral 600.000 euro voor de aanleg van een nieuwe busparking op. De tweede grootste som is voor de brandveiligheid, waarvoor 148.000 euro wordt berekend. Verder gaat het om ingrepen aan het elektriciteitsnet, de terreinafsluitingen, de riolering, stabiliteitsonderzoeken en andere kleine dingen. De 700.000 euro van de club gaat naar hetzelfde soort dingen, bijvoorbeeld de toiletten.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners