© rdr

© rdr

thumbnail: null
thumbnail: null

Toeristisch seizoen opent

Zondag 22 april kan je op tien locaties kennis maken met de toeristische troeven van Bocholt.

RDr

Zo ben je welkom bij de Voorste Luysmolen. "Enerzijds om kennis te maken met de werking van Kempen~Broek, de Luysmolen en met de nieuwe toeristische gidsen van de dienst Toerisme. Hier kan je deelnemen aan een begeleide wandeling: ‘Chillen in Kempen~Broek, van bosbad tot hangmat’, start 14u en voor de toeristische fietsroute van die dag", zegt schepen Croonen.

Ook vakantiepark Goolderheide en hotel de Watermolen, op deze twee locaties zijn er doorlopend koetstochtjes, zetten hun deuren open. Uiteraard is het grootste brouwerijmuseum van Europa en het unieke Torenverplaatsingsmuseum open voor publiek.

Voor een boerderijbezoek moet je zeker bij de Alpacaboerderij in Kaulille afstappen. Aansluitend kan je de koperen kunstwerken bij Beeldentuin Vaesen bewonderen. De Sevensmolen gunt je een blik achter de schermen van de werking van een windmolen. De twee Bocholter schutterijen: schutterij St.-Joris en schutterij St.-Laurentius, zetten de buks klaar. Zin om te schieten? Dan ben je zeker welkom.

Deelnemers en locatie's:

Goolderheide, Bosstraat 1Watermolen, Monshofstraat 9Torenverplaatsingsmuseum, KerkpleinVoorste Luysmolen (dienst Toerisme, Kempen~Broek), Luysenweg 2Schutterij St.-Joris, KettingbrugwegAlpacaboerderij, Lillerbaan 104Beeldentuin Vaesen, Lillerbaan 106Windmolen Kaulille, Molenstraat 18Brouwerijmuseum, Dorpsstraat 53 (ingang via Beukenhof)Schutterij St.-Laurentius, Eikenlaan

Meer info: www.bocholt.be – toerisme@bocholt.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer