"Als de pensioenen te laag zijn, moet er langer gewerkt worden. Dat is de enige manier om verder te gaan”, aldus Pensioenminister Daniel Bacquelaine.
Volledig scherm
"Als de pensioenen te laag zijn, moet er langer gewerkt worden. Dat is de enige manier om verder te gaan”, aldus Pensioenminister Daniel Bacquelaine. © Photo News

Minister van Pensioenen: "Als de pensioenen te laag zijn, moet er langer gewerkt worden"

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine wil dat mensen langer gaan werken als de pensioenen te laag zijn. Dat zegt hij in een interview met L’Echo.

503 reacties

  • Frank Reding

    5 jaar geleden
    Mijn echtgenote heeft nooit kunnen werken omdat ze vier kinderen moest grootbrengen, waarvan één meervoudig gehandicapt. Dit gehandicapt kind is ondertussen meerderjarig en dus is mijn echtgenote mantelzorger. Mijn echtgenote is dus altijd huisvrouw geweest. Hierdoor trekt zij nul-komma-nul aan pensioen. Hoe kan het in deze maatschappij dat iemand op pensioenleeftijd volledig zonder inkomen wordt gezet, terwijl ze heel haar loopbaan maatschappelijk werk heeft verricht!
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Ik lees hier op een zeker moment een reactie. De heer Bacquelaine heeft op 3,5 jaar niets gedaan! Dit is niet volledig correct. Hij heeft wel degelijk iets gedaan, namelijk de hoogste pensioenen 20% bij gegeven. Lees beter, hij verhoogde de pensioeen vn ministers met 20% ipv de gebruikelijke 2%! Of hoe je het allemaal kan bezien!
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Hij heeft al met de NVA afgesproken dat als zij terug coalitie vormen in volgende regering de werkmensen tot 70 jaar moeten werken zodat de rijken nog wat meer geld kan toegestopt worden. Het zal allemaal afhangen van het percentage dommeriken onder de Vlamingen.
  • Louis De Schepper

    6 jaar geleden
    Als iedereen van je familie zijn pensioen niet haald door ziekte en sterven voor of juist na hun pensioen,weet ik niet als een mens langer wilt werken.En wat weten die ministers af van zware beroepen,zij zitten hele dagen rond een tafel en lekker gaan eten.En dan nog duizenden euro's verdienen !Ik ben 53 en werkt al van mijn 14,gewoon om te overleven.
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Of pensioenen uitbetalen op een "goud"rekening. Enorme vergrijzing vraagt een enorme goudvoorraad en doet een enorme schaarste ontstaan met een enorme waardevermeerdering (op zijn minst waardevast).Bankiers zullen daar evenwel niet blij mee zijn dat ze hun "gouden kalven" en "koerspaarden" zullen moeten ontslaan, en zelf ander werk gaan moeten zoeken tot hun 70ste jaar etc...