Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen.
Volledig scherm
Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. © BELGA

Kinderrechtencommissaris: "Laat bekwame minderjarigen zelf beslissen of ze therapie volgen"

Op de Europese dag voor de rechten van de patiënt vraagt kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen vandaag aan therapeuten om de wetgeving over toestemming van therapie voor minderjarigen niet strikt te interpreteren. "Laat de ontbrekende toestemming van één ouder geen eindpunt zijn. Bekwame minderjarigen kunnen zelf toestemmen", aldus Vanobbergen, die een brochure en YouTube-filmpje lanceert. Vlaams welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) is alvast gewonnen voor het voorstel.

11 reacties

  • Hilde

    6 jaar geleden
    Dikke zever niet de ouders maar de hulpverleners zijn het probleem, je moet al een afspraak maken voor je problemen krijgt , je komt op een wachtlijst en die is heel lang
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    "Bekwame" minderjarigen bestaan niet, mijnheer Vanobbergen. Rebellerende en provocatieve kinderen des te meer. Dankzij "sentiment" en "correcte houdingen" verliezen ouders én overheid de nodige controle over "aanstellerige minderjarigen". De "meerderjarige" leeftijd mag best op 25. Of ze dàn "bekwaam" zijn is nog wat anders.
  • marc Deglin

    6 jaar geleden
    en wanneer is een minderjarige bekwam ?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    nog eene dieje denkt dat em god is,diegene die niet luisteren willen moeten maar voelen zou ik zeggen en was mijn vader zijn motto,wie gaat zeggen,dat die daatoe in staat zijn,en wie gaat de verantwoordelijkheid dragen en boetes en schade betalen ,beste mr,ik denk dat als dit alles in uwe nek komt je snel gaat zwijgen zeker weten ,maar zo is het met jullie daar allemaal slapen op uw bureel ja,aleen of met?????
  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    En wie beslist of die kinderen bekwaam zijn? Juist, de therapeut die er aan verdiend.