De satelliet, niet groter dan een koelkast, speurt naar planeten buiten ons zonnestelsel en vergaart gegevens die interessant kunnen zijn in de zoektocht naar mogelijk buitenaards leven.
Volledig scherm
PREMIUM
De satelliet, niet groter dan een koelkast, speurt naar planeten buiten ons zonnestelsel en vergaart gegevens die interessant kunnen zijn in de zoektocht naar mogelijk buitenaards leven. © EPA

Gluren in de tuin van de buren: TESS-satelliet speurt naar exoplaneten waarop leven mogelijk is

Vanop Cape Canaveral in Florida is eergisteren de TESS-satelliet van het Amerikaanse ruimtevaartbureau Nasa succesvol gelanceerd. Het is de opvolger van de Kepler-satelliet en gaat speuren naar exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel, waarop in het beste geval levensvormen mogelijk zijn.

4 reacties

  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    De deugnieten...
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Voor grondstoffen zullen de aliens wel naar hier niet komen... Er zijn duizenden miljarden planeten die een veelvoud van alle grondstoffen hebben.
  • Tony Vanheste

    6 jaar geleden
    En als we ooit naar daar gaan , gaan we daar den boel ook verkloten zoals op onze planeet?
  • Pieter Janssens

    6 jaar geleden
    Dit moeten wij zeker doen, veel laten zien dat wij ook ergens leven... zo veel is zeker dat wij nooit de enigen zijn. Anders zouden ze niet zoveel investeren in hun zoek opdrachten. Alleen zal het wel eens kunnen dat er gereageerd wordt voor grondstoffen die ze misschien ergens anders nodig hebben. Onze nieuwe F35 gaan het niet halen....