De jongste jaren namen de Chinezen heel wat participaties in Duitse bedrijven, onder meer bij het Duitse autoconcern Daimler.
Volledig scherm
De jongste jaren namen de Chinezen heel wat participaties in Duitse bedrijven, onder meer bij het Duitse autoconcern Daimler. © Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/

Duitsland wil betere bescherming tegen vijandige Chinese overnames

De Duitse deelstaten willen een betere bescherming tegen ongewenste overnames door de Chinezen. Nu kan de overheid enkel zijn veto uitspreken als een buitenlandse speler minstens 25 procent van een Duits bedrijf overneemt. Maar de Bundesrat -dat de deelstaten vertegenwoordigt- wil dat percentage naar beneden. Een meerderheid van de Duitse deelstaten sprak zich vandaag uit voor een hervorming. 

5 reacties

  • Fernand Beaumonde

    6 jaar geleden
    Europa (Thatcher) heeft samen met de VS (Reagan) de opgang van China verwezenlijkt en te gelijk voor de ondergang van het Westen
  • patrice montbelui

    6 jaar geleden
    En de globalisering ? ze zijn toch tegen Thrump .
  • Rudy Van Daele

    6 jaar geleden
    De Duitsers zullen ginder wel fabrieken zetten. Veel goedkoper dan hier en gen vakbonden. Van de Europese gedachte liggen ze niet wakker.
  • ivo torfs

    6 jaar geleden
    Dat die door China gegeerde Duitse bedrijven dan eerst eens zorgen dat ze een degelijke nationale verankering hebben, dan lost dat probleem zichzelf op.
  • Marc Geerts

    6 jaar geleden
    Veel te laat , de chinezen zitten overal in de wereld en hebben de wereld dan ook al geruime tijd veroverd, en de slapende politiekers merkten het niet. Ik begin al maar chinees te leren.