.
Volledig scherm
. © Belga/Facebook

Maggie De Block: "Stoppen met diëten was een opluchting"

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft op haar Facebookpagina openlijk gesproken over haar gewicht. "Tot mijn achttiende was ik altijd op dieet. Toen heb ik gezegd: het is genoeg geweest. Het was een opluchting."

169 reacties

  • stefaan markyze

    6 jaar geleden
    Toch enige twijfel over haar verhaaltje dat ze, toen ze jong was, op een blad sla en een tomaatje overleefde. Iedereen met haar overgewicht en een minimum aan discipline kan, desnoods onder begeleiding van een coach, elke maand één kilo gewicht verliezen. Op een legislatuur van vijf jaar is dat zestig kilo. Velen mensen slagen daarin. Om haar gewicht op peil te houden, moet je elke dag flinke porties binnenspelen.
  • meneer ai

    6 jaar geleden
    "Mocht ik elke dag mijn werk degelijk doen, het was misschien anders. Maar dat doe ik niet graag." Mooie quote van de madam die toch wel vele beslissingen moet nemen in ons land!
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Minister van 'volksgezondheid' ?
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Diëten is nooit goed. Je eetgewoontes aanpassen dat is de enige goede remedie. 3 verschillende personen van pakweg 1m75 kunnen inderdaad een verschillend metabolisme hebben. Waardoor bij dezelfde hoeveelheid voeding de één 70 kg weegt, de andere 80 kg en de derde 90 kg. Maar het kan niet zo verschillen dat er één 120 kg of meer weegt. Maggie eet te veel, veel te veel en dat geldt voor de meeste te dikke dikkerds. Om dat in te zien hoeft men geen dokter te zijn.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Als dokter zou ze moeten weten dat ze moddervet is en dat dat niet gezond is.